Zapiekanki pszenne z warzywami i pieczarkami

Zapiekanki pszenne z warzywami i pieczarkami

Lista zakupów:

Bagietka
Czosnek
Mozarella

Lista składników:

Zupa pieczarkowa Hortex – 1 opakowanie

1 bagietka pszenna

1 kula sera mozzarella

3 łyżki masła

3 ząbki czosnku

2-3 łyżki oleju

kilka listków oregano

sól, pieprz

 

4
Przekąska
30 minut
W roli
głównej:
ZUPA PIECZARKOWA

Przepis:

Masło czosnkowe:

Czosnek obierz. Do moździerza dodaj masło i przeciśnięty czosnek wszystko energicznie wymieszaj.

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć zupę pieczarkową i smaż, często mieszając, tak by warzywa stały się miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Bagietki przekrój wzdłuż, posmaruj wcześniej przygotowanym masłem czosnkowym, nałóż  przygotowany farsz i posyp porwanym serem i oregano.

Zapiekaj ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Inne dania z tej kategorii

Koktajl z jarmużem
Koktajl z jarmużem
Zobacz wszystkie