Lista zakupów:

Liść laurowy
Mięso wołowe
Oliwa

Ciasto:
Szpinak rozdrobniony Hortex – 200 g
250 g mąki
1 żółtko
2-3 łyżki oliwy z oliwek
½ łyżeczki soli

Farsz:
Włoszczyzna paski Hortex – 1 opakowanie

250-300 g wołowiny
3 ziarenka ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól, pieprz

4
Danie główne
50 minut
W roli
głównej:
WŁOSZCZYZNA PASKI

Przepis:

Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, zalej zimną wodą i gotuj razem z włoszczyzną, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Ugotowane mięso i warzywa zmiel, dopraw solą i pieprzem.
Szpinak rozmroź, odsącz i wymieszaj z mąką, oliwą i żółtkiem. Dopraw solą. Zagnieć ciasto. Gotowe powinno być miękkie, elastyczne i nieklejące się. Następnie rozwałkuj je  i szklanką powycinaj koła, na środek których nałóż farsz. Zlep brzegi ciasta formując pieroga. Gotowe pierogi gotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Pieczarkowe kapelusiki faszerowane warzywami

Pieczarkowe kapelusiki faszerowane warzywami

Inne dania z tej kategorii

Zielone lasagne
Zielone lasagne
Zobacz wszystkie