Zupa dyniowa z masłem szałwiowym

4 OS
Zupa
30 minut

Kostki dyni wrzuć do garnka, zalej bulionem warzywnym i gotuj do miękkości. Na koniec zmiksuj. Później dodaj śmietankę, masło orzechowe oraz przyprawy i całość gotuj jeszcze chwilę. Tymczasem w rondelku rozpuść masło, dodaj kilka liści szałwii i całość podgrzewaj przez kilka minut na bardzo małym ogniu (dopraw jeszcze odrobiną soli). Tak przygotowane masło wlej do zupy na talerzu, dodając świeże listki szałwii.

Lista zakupów

Dynia kostka Hortex – 2 opakowania
1l bulionu warzywnego
200 ml śmietanki 30%
50 g masła
2 łyżki masła orzechowego
świeża szałwia
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Dyniowe curry
Dyniowe curry

Sprawdź przepis
Zupa jarmużowa z migdałami
Zupa jarmużowa z migdałami

Sprawdź przepis