Lista zakupów:

Masło
Pieprz
Śmietana

Dynia kostka Hortex – 2 opakowania
1l bulionu warzywnego
200 ml śmietanki 30%
50 g masła

2 łyżki masła orzechowego
świeża szałwia
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
sól, pieprz

4
Zupa
30 minut
W roli
głównej:
DYNIA KOSTKA

Przepis:

Kostki dyni wrzuć do garnka, zalej bulionem warzywnym i gotuj do miękkości. Na koniec zmiksuj. Później dodaj śmietankę, masło orzechowe oraz przyprawy i całość gotuj jeszcze chwilę. Tymczasem w rondelku rozpuść masło, dodaj kilka liści szałwii i całość podgrzewaj przez kilka minut na bardzo małym ogniu (dopraw jeszcze odrobiną soli). Tak przygotowane masło wlej do zupy na talerzu, dodając świeże listki szałwii.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Chleb dyniowy

Chleb dyniowy