Lista zakupów:

Cebula
Pieczarki
Śmietana

Włoszczyzna paski Hortex – 1 opakowanie

Zupa grzybowa Hortex – 1 opakowanie

1 l bulionu warzywnego

200 g pieczarek

200 ml wywaru z gotowania suszonych grzybów

50 ml śmietany 30%

 

50 ml białego wytrawnego wina

40 ml oliwy truflowej

2 białe cebule

1 pęczek koperku

0,5 g szafranu

olej rzepakowy

sól, pieprz

4
zupy
50 minut
W roli
głównej:
ZUPA GRZYBOWA

Przepis:

Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor i przełóż do garnka. To samo zrób z włoszczyzną, zupą grzybową i pieczarkami. Wszystkie podsmażone składniki przełóż do jednego garnka i zalej bulionem. Na patelnię, na której smażone były warzywa wlej wino, wsyp szafran i szybko zagotuj i odstaw. Do garnka z bulionem dodaj śmietanę i zaparzony w winie szafran, całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dolej oliwę truflową. Zupę podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.

 

 

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Inne dania z tej kategorii

Azjatycka jarzynowa
Azjatycka jarzynowa
Zobacz wszystkie