Zupa grzybowa

3 OS
zupa
12 min

Zagotuj 3 szklanki wody (ok. 750 ml), wsyp zawartość opakowania, dodaj kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu i gotuj ok. 12 minut. Trzepaczką wymieszaj 4 łyżki kwaśnej śmietany ze 100 ml zupy i dodaj do garnka z zupą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Lista zakupów

Zupa grzybowa Hortex – 1 opakowanie
4 łyżki kwaśnej śmietany
2-4 ziarenka pieprzu
1 kostka rosołowa
1 ziarenko ziela angielskiego
1 liść laurowy
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Grzybowa pod kapeluszem
Grzybowa pod kapeluszem

Sprawdź przepis
Zupa krem z gniecionym groszkiem
Zupa krem z gniecionym groszkiem

Sprawdź przepis