Lista zakupów:

Czosnek
Migdały
Sól i pieprz

Lista składników:

Jarmuż Hortex – 225 g

1,5 l bulionu

100 g blanszowanych migdałów

6-8 ząbków czosnku

3 łyżki masła klarowanego

3 łyżki płatków migdałowych

2 łyżeczki listków świeżego rozmarynu

sól, pieprz

 

 

4
Zupa
20 minut
W roli
głównej:
JARMUŻ

Przepis:

W garnku o grubym dnie rozgrzej masło, po czym dodaj posiekane: czosnek, rozmaryn i migdały. Często mieszaj, by nie przypalić czosnku. Potem dodaj jarmuż i chwilę smaż. Następnie wlej bulion i gotuj ok. 15-20 minut. Na koniec wszystko zmiksuj na krem i dopraw solą oraz pieprzem.

Krem podawaj posypany uprażonymi płatkami migdałowymi.

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Jarmużowa pizza z komosą ryżową

Jarmużowa pizza z komosą ryżową