Lista zakupów:

Cebula
Oliwa
Śmietana

Brokuły różyczki Hortex – 1 opakowanie

600 ml bulionu warzywnego

150 ml kwaśnej śmietany

100 g płatków migdałowych

 

1 cebula

2-3 łyżki oliwy z oliwek

gałka muszkatołowa

sól, pieprz

4
zupy
30 minut
W roli
głównej:
BROKUŁY RÓŻYCZKI

Przepis:

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie, na patelni. Następnie do wrzącego bulionu warzywnego wrzuć brokuły oraz podsmażoną cebulę i gotuj pod przykryciem przez 15 minut. Później całość zmiksuj na gładką masę. Śmietanę przelej do kubeczka, dodaj 2-3 łyżki wrzącego wywaru i wymieszaj tak, żeby nie było grudek. Zahartowaną śmietanę wlej do zupy. Całość dopraw do smaku, startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Gotowy krem brokułowy możesz podawać z prażonymi płatkami migdałowymi.

 

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Gulasz z brokułami, papryką i cieciorką

Gulasz z brokułami, papryką i cieciorką