Lista zakupów:

Cebula
Masło
Ziemniaki

Groszek zielony Hortex – 1 opakowanie
1 litr bulionu mięsnego
200 g wędzonego łososia
1 cebula

1 ziemniak
4 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki masła
sól, pieprz

4
Zupa
35 minut
W roli
głównej:
GROSZEK ZIELONY

Przepis:

Masło rozgrzej w garnku, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i podduś. Ziemniaka obierz, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli.
Całość podlej bulionem i podgrzej do zagotowania. Dodaj groszek i zagotuj, aż całość będzie miękka. Zmiksuj na krem, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z kawałkami łososia i łyżką kwaśnej śmietany.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Kotleciki na purée z zielonego groszku

Kotleciki na purée z zielonego groszku