Lista zakupów:

Liść laurowy
Szynka
Ziemniaki

Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opakowanie
1 l bulionu warzywnego
100 g szynki wędzonej
5 ziemniaków
2 marchewki
1 cebula

1 por

2 ząbki czosnku

3 łyżki masła

2-3 łyżki oliwy z oliwek

2 ziarenka ziela angielskiego

1 liść laurowy

sól , pieprz

4
Zupa
20 minut
W roli
głównej:
FASOLKA SZPARAGOWA ZIELONA

Przepis:

Cebule, czosnek i por posiekaj i podduś na maśle wymieszanym  z oliwą. Dodaj liść laurowy oraz ziela angielskie,  obrane i pokrojone w krążki marchewki oraz zieloną fasolkę szparagową. Duś całość przez kilka minut. Następnie dodaj obrane i  pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalej bulionem warzywnym i gotuj. Szynkę pokrój w kostkę i podsmaż na oddzielnej patelni. Przesmażoną, dodaj do zupy. Całość przypraw solą i pieprzem.

Podawaj z grzankami.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową

Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową