Bób z boczkiem, kaparami i dressingiem balsamicznym

Bób z boczkiem, kaparami i dressingiem balsamicznym

Lista zakupów:

Czosnek
Oliwa
Pieprz

Lista składników:

Bób Hortex – 1 opakowanie

100 g boczku wędzonego

50 g kaparów

duża garść rukoli

 

Dressing:

50 ml sosu balsamicznego

10 ml oliwy z oliwek

½ łyżeczki pieprzu cayenne

1 ząbek czosnku

1 łyżka posiekanych listków tymianku

sól i pieprz grubo mielony

 

Przekąska
30 minut
W roli
głównej:
BÓB

Przepis:

Bób ugotuj wg. instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu zalej go zimną wodą  i obierz. Na patelni podgrzej pokrojony w kostkę boczek, dodaj odsączone kapary, ugotowany wcześniej bób i chwilę smaż.

Sos balsamiczny energicznie wymieszaj z oliwą, dodaj przyprawy. W misce ułóż rukolę, na nią wyłóż usmażony bób i całość polej dressingiem balsamicznym.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Bób po chińsku

Bób po chińsku