Lista zakupów:

Cukier
Jajka
Masło

 

Lista składników:

Maliny Hortex – 1 opakowanie

200 g wiórków kokosowych

150 g cukru drobnego

50 g masła

4 białka

1 łyżka mąki ziemniaczanej

8
Deser
30 minut
W roli
głównej:
MALINY

Przepis:

Masło rozpuść i wymieszaj z wiórkami. Odstaw do wystudzenia. Białka ubij, dodaj cukier i dalej ubijaj, na koniec dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Białko stopniowo mieszaj z masą kokosową. Gotową masę wykładaj porcjami na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdej ułóż po malinie. Piecz ok 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury180ºC. Resztę malin zasyp cukrem  zasyp cukrem dodaj ½ łyżeczki mielonego pieprzu i zrób sos. Kokosanki podawaj z sosem.

wsyp do rondelka i zrób z nich mus. Na koniec dodaj do musu odrobinę świeżo mielonego pieprzu.

Gotowe kokosanki podawaj z lekko pikantnym sosem malinowym.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Koktajl młodości

Koktajl młodości