Lista zakupów:

Boczek wieprzowy
Mozarella
Oliwa

Lista składników:

Szpinak w sosie śmietanowym Hortex – 1 opakowanie

100 g wędzonego boczku

50 g sera mozzarella

2-3 suszone pomidory

2-3 łyżki oliwy z oliwek

szczypta chili

sól, pieprz

 

Ciasto naleśnikowe:

200 ml mleka

200 g mąki

150 ml gazowanej wody

2 jajka

szczypta soli

olej do smażenia

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
SZPINAK W SOSIE ŚMIETANOWYM

Przepis:

Wszystkie składniki na ciasto połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.

 

Na patelni rozgrzej oliwę dodaj lekko rozmrożony szpinak. Dolej ok. 100 ml wody i duś pod przykryciem 10 minut. Często mieszaj. Następnie dodaj pokrojony boczek, pokrojone suszone pomidory i ser mozzarella. Wymieszaj. Dopraw do smaku chili, solą i pieprzem.  Wymieszaj i wyłóż ciepły farsz na naleśniki.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Muszle z nadzieniem szpinakowym

Muszle z nadzieniem szpinakowym

Inne dania z tej kategorii

Ryba po grecku
Ryba po grecku
Zobacz wszystkie