Ryba zapiekana z warzywami i sosem jogurtowo-pieprzowym

Ryba zapiekana z warzywami i sosem jogurtowo-pieprzowym

Lista zakupów:

Cytryna
Oliwa
Sól i pieprz

Lista składników:

Bukiet warzyw kwiatowy Hortex – 1 opakowanie

400 g filetów rybnych

200 ml śmietany 22%

1 łyżka pieprzu cytrynowego

1 łyżka pieprzu marynowanego

sok z całej cytryny

1 łyżka oliwy z oliwek

świeży koperek

sól, pieprz

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
BUKIET WARZYW KWIATOWY

Przepis:

Warzywa gotuj w osolonym wrzątku 5-7 min. Odcedź. Filety rybne posól, skrop sokiem z cytryny i posyp pieprzem cytrynowym. Ułóż w wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania. Dodaj warzywa. Zalej śmietaną wymieszaną z pieprzem marynowanym, solą i drobno pokrojonym koperkiem. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 190˚C przez ok. 25-30 minut. Rybę możesz podawać z chrupiącą bułeczką lub ryżem.        

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Pad Thai

Pad Thai

Inne dania z tej kategorii

Beza z malinami
Beza z malinami
Zobacz wszystkie