Sakiewki z lekkim sosem chili

Sakiewki z lekkim sosem chili

Lista zakupów:

Czosnek
Imbir
Sól i pieprz

Lista składników:

Zupa wiosenna 9-składnikowa Hortex – 1 opakowanie

papier ryżowy

10 g imbiru

2 szalotki

2 łyżki klarowanego masła

1 ząbek czosnku

1 mała papryczka chili

pęczek dymki

szczypta cynamonu

sól i pieprz

sos chili, łagodny, do podania

4
Przekąska
30 minut
W roli
głównej:
ZUPA WIOSENNA 9-SKŁADNIKOWA

Przepis:

Pół pęczka szczypiorku zalej wrzątkiem i pozostaw, by zmiękł. Na patelni rozgrzej tymczasem masło i wrzuć do niej drobno posiekaną szalotkę, imbir, czosnek i chili. Gdy przyprawy zaczną pachnieć, wsyp zawartość zupy wiosennej i smaż, aż warzywa staną się lekko miękkie. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i cynamonem.

Po lekkim ostudzeniu otrzymany farsz połącz z drugą połową posiekanej dymki, a następnie nałóż go na papier ryżowy przygotowany według przepisu na opakowaniu i zawiń w sakiewki (zwiąż sparzonym szczypiorkiem).

Sakiewki podawaj z sosem chili.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Pie warzywno-mięsny

Pie warzywno-mięsny