Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową

4 OS
Danie główne
90 minut

Przyprawę do karkówki połącz z olejem rzepakowym i musztardą. Umyte i oczyszczone steki z karkówki lekko rozbij i natrzyj marynatą.

Grill lub patelnię grillową posmaruj olejem, rozgrzej i usmaż mięso na kolor złoty. Ser camembert również usmaż na grillu lub patelni grillowej do momentu, aż zacznie pęcznieć.

Pokrojone pieczarki podsmaż z pokrojoną w kostkę cebulą i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Na stekach z karkówki ułóż pieczarki z cebulą. Podawaj z przekrojonym na pół serem camembert oprószonym słodką papryką i grubo mielonym czarnym pieprzem.

Rozmrożoną fasolkę usmaż na tej samej patelni, co steki. Przypraw do smaku i ułóż na camembercie. Całość możesz jeszcze delikatnie zapiec w piekarniku.

Lista zakupów

Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opakowanie
4 steki z karkówki wieprzowej
300 g pieczarek
2 cebule
2 krążki sera camembert
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżeczka papryki słodkiej
sól, pieprz

Marynata:
1 opakowanie przyprawy do karkówki
4 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki musztardy

Inne potrawy
w tej kategorii
Zupa z zielonej fasolki
Zupa z zielonej fasolki

Sprawdź przepis
Pizza z brokułami i sosem szpinakowo-śmietanowym
Pizza z brokułami i sosem szpinakowo-śmietanowym

Sprawdź przepis