Lista zakupów:

Cukier
Cukier puder
Cytryna

Truskawki bez szypułek Hortex – 1 opakowanie

200 g cukru pudru

120 ml ciepłej wody

4 jajka

4 łyżeczki żelatyny

sok i skórka otarta z połowy cytryny

bita śmietana do dekoracji

szczypta soli

4
Deser
40 minut
W roli
głównej:
TRUSKAWKI BEZ SZYPUŁEK

Przepis:

Truskawki rozmroź i zblenduj (kilka odłóż do udekorowania deseru). Białka ubij z solą na sztywną pianę, a żółtka utrzyj z cukrem. Potem całość dobrze wymieszaj. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie, przestudzoną wlej do pojemnika z masą. Następnie zawartość podziel na pół: do jednej dodaj sok i skórkę z cytryny, do drugiej zmiksowane truskawki. Otrzymane w ten sposób różne masy przelewaj na zmianę do pucharków, na koniec udekoruj truskawkami. Gotowy deser schłodź w lodówce. Przed podaniem możesz go jeszcze udekorować bitą śmietaną.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Truskawkowa pianka

Truskawkowa pianka