Azjatycka jarzynowa

4 OS
zupy
30 minut

Obraną włoszczyznę ugotuj w wodzie. Do wywaru wrzuć podpaloną na patelni cebulę. Gdy powstanie złocisty bulion, wyciągnij z garnka warzywa, dodaj trawę cytrynową. Bulion dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Następnie do bulionu wrzuć zupę wiosenną i gotuj jeszcze ok. 10-15 minut. Pod koniec gotowania wyjmij trawę cytrynową i zabiel mlekiem kokosowym.

 

 

 

 

Lista zakupów

Zupa wiosenna 9-składnikowa – 1 opakowanie
pęczek włoszczyzny
1 cebula
1 łyżka mleka kokosowego
ulubione zioła
trawa cytrynowa
sól i pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Pie warzywno-mięsny
Pie warzywno-mięsny

Sprawdź przepis
Zupa grzybowa z razowymi kluseczkami
Zupa grzybowa z razowymi kluseczkami

Sprawdź przepis