Barszcz ukraiński na wędzonce

4 OS
Zupa
60 minut

Wędzone kości włóż do dużego garnka, dodaj obrane warzywa, liść laurowy i ziela angielskie, zalej wszystko 2 l wody i gotuj na wolnym ogniu ok. 2 godzin. Następnie namocz suszone grzyby. Gotowy wywar mięsny przecedź do innego garnka, po czym wrzuć do niego namoczone wcześniej grzyby oraz barszcz ukraiński. Gotuj wszystko na wolnym ogniu ok. 30 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojony w kostkę i podsmażony boczek.

Lista zakupów

Barszcz ukraiński Hortex – 1 opakowanie
300 g wędzonych kości
100 g wędzonego boczku
10 g suszonych podgrzybków
1 marchewka
1 cebula
1 mały seler
kawałek pora
2 ziela angielskie
1 liść laurowy
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Chłodnik z jogurtem kozim i koperkiem
Chłodnik z jogurtem kozim i koperkiem

Sprawdź przepis
Zupa fasolowa pod chlebową kołderką
Zupa fasolowa pod chlebową kołderką

Sprawdź przepis