Barszcz ukraiński ze śledziem

Ilość porcji: 4 OS
Zupa
Czas przygotowania: 25 minut

Przygotowanie:

  1. Barszcz ukraiński Hortex ugotuj w bulionie grzybowym
  2. Pokrój śledzie, dodaj do zupy i gotuj kilka minut.
  3. Dodaj zakwas, zagotuj i zdejmij z ognia.
  4. Dopraw majerankiem, solą, pieprzem i opcjonalnie dodaj sok z cytryny.
  5. Przykryj garnek na kilka minut, aby smaki się przegryzły. Barszcz podawaj ze świeżym pieczywem.

Lista zakupów

Składniki:

  • Barszcz ukraiński Hortex – 1 opakowanie
  • 3 szklanki bulionu grzybowego
  • 2 filety śledziowe matjasy
  • 1 szklanka zakwasu buraczanego
  • 1 łyżka majeranku suszonego lub 2 łyżki majeranku świeżego
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie – sok z połówki cytryny
Inne potrawy
w tej kategorii
Śledzik pod buraczkową pierzynką
Śledzik pod buraczkową pierzynką

Sprawdź przepis
Grzybowa pod kapeluszem
Grzybowa pod kapeluszem

Sprawdź przepis