Lista zakupów:

Cukier puder
Cytryna
Masło

Beza:

300 g drobnego cukru

6 białek

1 łyżeczka soku z cytryny

szczypta soli

 

Krem:

200 ml śmietanki kremówki 30%

150 g sera mascarpone

4 łyżki wiórków kokosowych

 

Sos malinowy:

Maliny Hortex – 1 opakowanie

100 g drobnego cukru

4
Deser
50 minut
W roli
głównej:
MALINY

Przepis:

Na gorącą patelnię wsyp maliny (kilka odłóż na później), dodaj cukier i mieszając zrób sos. Odstaw do ostygnięcia.

Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Miksując dodaj cukier i sok z cytryny. Gotową pianę wymieszaj z sosem malinowym, tak aby widoczne były różowe paski. Na blasze rozłóż papier do pieczenia i nałóż okrągłą porcję bezy. Na środku uformuj wgłębienie. Bezę susz ok. 90 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C.

Schłodzoną śmietankę ubij na gęstą masę, dodaj ser i wiórki kokosowe. Wystudzoną bezę wypełnij kremem, a wierzch posyp malinami.

 

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Camembert na ciepło z malinami w miodzie

Camembert na ciepło z malinami w miodzie

Inne dania z tej kategorii

Sernik jagodowy
Sernik jagodowy
Zobacz wszystkie