Biała kiełbasa zapiekana w zupie fasolowej

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 40 minut

Przygotowanie:

Naczynie żaroodporne posmaruj grubo masłem, wsyp do niego zupę fasolową.

Dopraw solą, pieprzem i posyp świeżym tymiankiem.

Zalej białym winem i ułóż białą kiełbasę jedna obok drugiej.

Posyp cebulą pokrojoną w piórka.

Zapiecz 30-35 minut w 190oC .

Lista zakupów

Składniki:

  • Zupa fasolowa HORTEX- 1 opakowanie
  • 1 kg białej kiełbasy parzonej
  • 1 cebula biała
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 30 g masła
  • garść świeżego tymianku
  • 1/3 łyżeczki soli
  • Świeżo mielony pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Fasolka po bretońsku w pomidorach
Fasolka po bretońsku w pomidorach

Sprawdź przepis
Tarta z brukselką
Tarta z brukselką

Sprawdź przepis