Lista zakupów:

Bazylia
Śmietana
Sól i pieprz

ok. 1,5 l bulionu warzywnego
50 g drobnego makaronu
150 ml słodkiej śmietanki 12%
2 łyżki pesto
świeże listki bazylii
świeżo zmielony czarny pieprz
sól

W roli
głównej:
WŁOSZCZYZNA PASKI

Przepis:

Ugotowany na parze bób przełóż do miski z zimną wodą, a po wystudzeniu obierz. Bulion zagotuj, dodając zamrożoną włoszczyznę, marchewki i fasolkę. Potem wrzuć do garnka makaron i znowu gotuj, tak by warzywa stały się miękkie (ale jeszcze chrupkie), a makaron al dente. Na koniec dodaj bób i pesto, nie przestając gotować. Po chwili wlej śmietankę, całość dopraw solą i pieprzem i doprowadź do wrzenia. Wtedy zdejmij z ognia, przykryj garnek pokrywką i odstaw go na kilka minut. Minestrone podawaj udekorowaną listkami bazylii.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Żurek wielkanocny

Żurek wielkanocny