Lista zakupów:

Boczek wieprzowy
Cebula
Sól i pieprz

Zupa fasolowa Hortex – 1 opakowanie
500 ml bulionu
400 g kiełbasy drobiowej
150 g surowego wędzonego boczku
1 cebula

2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki oleju
kilka gałązek natki pietruszki
świeżo zmielony czarny pieprz
sól

W roli
głównej:
ZUPA FASOLOWA

Przepis:

Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę, lekko posól i smaż, często mieszając, aż zacznie się szklić. Wtedy dodaj pokrojony w kostkę boczek i nie przerywając mieszania, smaż, by się zarumienił. Po chwili to samo zrób z pokrojoną w plasterki kiełbasą. Następnie dodaj zupę, saszetkę z przyprawami i koncentrat pomidorowy, a następnie wlej bulion i wszystko dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu mniej więcej przez 20 minut (warzywa muszą być miękkie). Na koniec gulasz posyp drobno posiekaną natką pietruszki.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa fasolowa pod chlebową kołderką

Zupa fasolowa pod chlebową kołderką