Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Bób po chińsku

Średnie
Przekąski
25 min
4 porcje

Składniki

  • Bób HORTEX 1 opakowanie
  • Papryczka chili 1 sztuka
  • Świeży imbir 15 g
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej 2-3 łyżki
  • Sos sojowy 1 łyżka
  • Świeża kolendra ½ pęczka

Przygotowanie

Krok 1

Bób ugotuj w wodzie według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekany imbir, czosnek, chili i chwilę smaż.

Krok 3

Następnie wrzuć obrany bób i smaż wszystko krótko, doprawiając sosem sojowym.

Krok 4

Na koniec całość wymieszaj z posiekaną kolendrą.

Powiązane przepisy

Spróbuj również