Brukselka z kurczakiem po prowansalsku

3 OS
Danie główne
30 minut

Brukselkę gotuj w osolonym wrzątku przez 5 minut. Na rozgrzaną oliwę wrzuć czosnek i cebulę. Smaż 2 minuty, a następnie dodaj pokrojone pomidory. Duś na małym ogniu 10 min. Przypraw solą, pieprzem, ziołami i ostrą papryką. Dodaj brukselkę i pokrojonego kurczaka. Duś jeszcze 5 minut, aż smaki się połączą. Posyp gałązkami majeraku.
Podawaj z ryżem lub pieczywem.

Lista zakupów

Brukselka Hortex – 1 opakowanie
200 g wędzonego kurczaka
1 puszka pomidorów
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki ziół prowansalskich
2 – 3 łyżki oliwy z oliwek
gałązki majeranku
1 ostra papryka
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Brukselka z bułką tartą
Brukselka z bułką tartą

Sprawdź przepis
Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową
Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową

Sprawdź przepis