Bruschetta z zieloną fasolką i suszonymi pomidorami

4 OS
Przekąska
20 minut

Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i wystudź. Pomidory pokrój w cienkie paski. Ugotowaną fasolkę wymieszaj z pomidorami, dodaj 2 łyżki oliwy spod pomidorów oraz 2 łyżki octu. Następnie ułóż na grzankach. Dopraw i udekoruj bazylią i pokrojonym czosnkiem.

Lista zakupów

Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opakowanie
½ słoika suszonych pomidorów w oliwie
świeża bazylia
2 łyżeczki octu balsamicznego
1 ząbek czosnku
grzanki z pieczywa ciabatta
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą
Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą

Sprawdź przepis
Hiszpańska tortilla
Hiszpańska tortilla

Sprawdź przepis