Bruschetta z zieloną fasolką i suszonymi pomidorami

4 OS
Przekąska
20 minut

Fasolkę ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i wystudź. Pomidory pokrój w cienkie paski. Ugotowaną fasolkę wymieszaj z pomidorami, dodaj 2 łyżki oliwy spod pomidorów oraz 2 łyżki octu. Następnie ułóż na grzankach. Dopraw i udekoruj bazylią i pokrojonym czosnkiem.

Lista zakupów

Fasolka szparagowa zielona Hortex – 1 opakowanie
½ słoika suszonych pomidorów w oliwie
świeża bazylia
2 łyżeczki octu balsamicznego
1 ząbek czosnku
grzanki z pieczywa ciabatta
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Pieczony łosoś ze świeżymi ziołami i ciepłą sałatką z fasolki szparagowej
Pieczony łosoś ze świeżymi ziołami i ciepłą sałatką z fasolki szparagowej

Sprawdź przepis
Sałatka brokułowa z serem pleśniowym
Sałatka brokułowa z serem pleśniowym

Sprawdź przepis