Lista zakupów:

Cukier
Mąka
Masło

Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie

250 g cukru

100 g mąki

100 g masła

200 g gorzkiej czekoady (70%)

25 g ciemnego kakao

3 jajka

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

4
Deser
70 minut
W roli
głównej:
BURACZKI PURÉE

Przepis:

Buraczki odparuj na patelni. Odparowane przełóż do miski, dodaj masło, ekstrakt z wanilii i połamaną czekoladę. Całość wymieszaj, aż składniki się połączą z buraczkami. W oddzielnej misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Połącz z przestudzoną masą buraczkową, Dodaj przesianą mąkę, kakao i dokładnie wymieszaj. Gotowe cisto przelej do wyłożonej papierem do pieczenia, prostokątnej formy i piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury  180ºC.  Po upieczeniu odstaw do całkowitego wystygnięcia.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Krem z buraczków

Krem z buraczków