Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem

4 OS
Przekąska
15 minut

Rozmroź buraczki, a jabłko obierz i zetrzyj na tarce, po czym wymieszaj je z buraczkami i rodzynkami. Cebulę posiekaj i podsmaż na niewielkiej ilości oleju, dodając mąkę. Następnie wszystko połącz z buraczkami oraz jabłkiem i rodzynkami i smaż ok. 15 minut, często mieszając. Na koniec całość dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny lub octem. Buraczki zasmażane po poznańsku z jabłkiem podawaj na ciepło lub na zimno.

Lista zakupów

Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie
1 winne jabłko
garść rodzynek
1 mała cebula
sok z cytryny
1 łyżka mąki
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Grillowany tuńczyk z sosem pomidorowo-oliwkowym z buraczkami
Grillowany tuńczyk z sosem pomidorowo-oliwkowym z buraczkami

Sprawdź przepis
Fasolka w pomidorach na ostro
Fasolka w pomidorach na ostro

Sprawdź przepis