Lista zakupów:

Bagietka
Jabłko
Oliwa

Buraczki purée Hortex – 1 opakowanie
1 bagietka
200 g koziego sera
2 łyżki oliwy
2 cebule czerwone
2 jabłka

1/2 szklanka octu winnego
1 łyżka suszonego tymianku
1 łyżeczka brązowego cukru
garść rukoli lub innych świeżych ziół
sos balsamiczny do dekoracji
sól, pieprz

4
Przekąska
15 minut
W roli
głównej:
BURACZKI PURÉE

Przepis:

Jabłka i cebule pokrój w piórka i zeszklij na oliwie. Dodaj ocet i duś na małym ogniu 15 minut. Dodaj buraki i duś kolejne 15 minut. Dodaj cukier i dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. W tym czasie pokrój bagietkę  w półtoracentymetrowe kromeczki i podpiecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200˚C.
Każdą grzankę grubo posmaruj chłodnym chutneyem, udekoruj plastrami sera, rukolą i kroplą sosu balsamicznego.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Krem z buraczków

Krem z buraczków