Camembert na ciepło z malinami w miodzie

Camembert na ciepło z malinami w miodzie

Lista zakupów:

Miód
Oliwa

Maliny Hortex – 1/2 opakowania

krążek sera camembert (najlepiej w drewnianym opakowaniu)

50 ml aromatycznego miodu

1 łyżeczka listków tymianku

kilka kropel oliwy

szczypta soli morskiej

pieczywo do podania

4
Przekąska
30 minut
W roli
głównej:
MALINY

Przepis:

Ser wyjmij z pudełeczka i przetnij go w poprzek na pół. Spód drewnianego opakowania wyłóż papierem do pieczenia (jeśli nie masz opakowania, użyj naczynia do zapiekania). Na dolnej części sera ułóż małą garść malin, posyp świeżym tymiankiem, skrop oliwą i przykryj drugą połówką sera. Oprósz solą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC na 15 minut. W tym czasie delikatnie podgrzej miód  i mieszając dodaj pozostałą garść malin (kilka malinek odłóż do dekoracji). Upieczony ser podawaj polany malinowym miodem i świeżym pieczywem.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Malinowy przekładaniec

Malinowy przekładaniec