Lista zakupów:

Cebula
Masło
Śmietana

Zupa pieczarkowa Hortex – 1 opakowanie 

500 ml bulionu

100 ml śmietanki

50 g masła

50 ml oliwy truflowej

1 cebula

pęczek koperku

½ pęczka szczypiorku

3
Zupa
40 min
W roli
głównej:
ZUPA PIECZARKOWA

Przepis:

W rondlu rozpuść masło, dodaj pokrojoną w piórka cebulkę i smaż do „zeszklenia się”. Następnie wrzuć zupę i duś ok. 10 minut. Po tym czasie dodaj bulion i całość gotuj przez 10-15 minut. Na koniec wlej śmietankę i wszystko zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe cappuccino podawaj skropione oliwą truflową, posypane posiekanym koprem i szczypiorkiem.

boże narodzenie przepis przepisy wigilia

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa