Lista zakupów:

Czosnek
Jogurt
Sól i pieprz

 

Barszcz ukraiński Hortex – 1 opakowanie

250 ml bulionu warzywnego

150 ml jogurtu koziego

250 ml kefiru naturalnego (gęstego)

100 g zakwasu buraczanego

1 ząbek czosnku

1 łyżka soku z cytryny

1 łyżeczka suszonego majeranku

1/2 pęczka koperku

sól, pieprz

W roli
głównej:
BARSZCZ UKRAIŃSKI

Przepis:

Barszcz zalej bulionem i gotuj do miękkości warzyw. Dodaj zakwas i całość zagotuj, dopraw do smaku solą, pieprzem, startym czosnkiem, sokiem z cytryny i majerankiem. Następnie zdejmij z ognia i odstaw do ostudzenia. Całość wymieszaj z jogurtem, kefirem, posiekanym koperkiem i wstaw do lodówki. Chłodnik podawaj z kleksem jogurtu oraz posypanym po wierzchu świeżym koperkiem.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Śledzik pod buraczkową pierzynką

Śledzik pod buraczkową pierzynką