Ciasto owsiane z porzeczką

4 OS
Deser
80 minut

Zagnieć ciasto ze wszystkimi składnikami i wstaw je na pół godziny do zamrażalnika, żeby stężało. To samo zrób z kruszonką. Po tym czasie wyjmij z zamrażalnika ciasto, zetrzyj je na tarce i równomiernie poukładaj na natłuszczonej blasze. Następnie ułóż na nim porzeczki i całość posyp kruszonką. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 50 minut. Kiedy wystygnie, posyp je jeszcze po wierzchu cukrem pudrem.

Lista zakupów

Czarna porzeczka Hortex – 450 g

Ciasto:
200 g mąki owsianej
100 g masła
100 g cukru
1 jajko
1 łyżka cukru pudru
szczypta soli

Kruszonka:
100 g cukru trzcinowego
100 g mąki owsianej
80 g masła
80 g płatków owsianych

Inne potrawy
w tej kategorii
Lody porzeczkowo-bananowe i malinowo-kokosowe
Lody porzeczkowo-bananowe i malinowo-kokosowe

Sprawdź przepis
Lody z sosem wiśniowym
Lody z sosem wiśniowym

Sprawdź przepis