Ciasto truskawkowe

Ilość porcji: 5 OS
Desery
Czas przygotowania: 40 minut

Przygotowanie:

  1. Masło utrzyj z cukrem za pomocą miksera na gładką, białą masę.
  2. Dodawaj po jednym jajku, cały czas ucierając.
  3. Następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia i wydrążone nasionka wanilii, wszystko wymieszaj za pomocą łyżki.
  4. Tortownicę wysmaruj tłuszczem. Ciasto przelej do formy, na wierzchu ułóż truskawki.
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez 50 minut.

Lista zakupów

Składniki:

Inne potrawy
w tej kategorii
Polędwiczki wieprzowe w sosie truskawkowym podane na roszponce
Polędwiczki wieprzowe w sosie truskawkowym podane na roszponce

Sprawdź przepis
Pasztet z wiśniami
Pasztet z wiśniami

Sprawdź przepis