Oliwę i masło rozgrzej na głębokiej patelni, dodaj drobno pokrojony czosnek, cebulę i chili. Duś kilka minut, tak by nie zarumienić. Dodaj curry. Po 2 minutach dodaj warzywa i przyprawę z saszetki. Smaż kolejne kilka minut. Dodaj mleko i wiórki kokosowe. Duś pod przykryciem, na małym ogniu przez 15 minut.
Mrożone krewetki przelej wrzącą wodą i dodaj do warzyw. Duś 5-7 minut.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Warzywa na patelnię z ziołami i papryką Hortex – 1 opakowanie
11 sztuk mrożonych dużych krewetek
150 ml mleka
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki masła
1 łyżka curry
1 łyżka wiórków kokosowych
1 mała papryczka chili
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz