Do woka lub rondla wlej oliwę, pół puszki mleka kokosowego, drobno pokrojony imbir, pokrojoną papryczkę chili i pastę curry. Wszystko smaż ok. 3 minut. Dodaj pokrojone mięso i duś kolejnych kilka minut. Dodaj resztę mleka kokosowego, szklankę wody, warzywa i przyprawę z saszetki. Duś ok. 10 minut.
Dopraw do smaku sosem sojowym, rybnym, sokiem z limonki (lub cytryny) oraz cukrem. Podawaj ze świeżą kolendrą.
Dynia kostka Hortex – 1 opakowanie
Warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem Hortex – 1 opakowanie
1 pierś z kurczaka
1 puszka mleka kokosowego
2-3 łyżki zielonej pasty curry
Świeży imbir (ok. 3 cm)
1 papryczka chili
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżeczka sosu rybnego
sok z całej limonki lub cytryny
cukier
świeża kolendra
sól, pieprz