Sparzoną i wyszorowaną skórkę cytryny zetrzyj i wymieszaj z sokiem z cytryny z dodatkiem 4 łyżek oliwy z oliwek.
Kotleciki przypraw solą i pieprzem włóż do marynaty i odstaw na 2-3 godziny. Po tym czasie mięso usmaż na patelni z rozgrzaną oliwą.
Następnie na tej samej patelni usmaż kalafiora i smaż do momentu aż będzie lekko przypieczony.
Na koniec kalafiora wymieszaj z posiekanymi kaparami oraz uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Przypraw solą, pieprzem i odrobiną marynaty z kaparów.
Kotleciki podawaj z sałatką.
Kalafior różyczki Hortex – 1 opakowanie
4 sznycle cielęce
100 g pestek dyni
1 łyżka kaparów
oliwa z oliwek
sól, pieprz
Marynata:
1 cytryna
oliwa z oliwek
sól, pieprz