Drożdżówki pełnoziarniste z warzywami na patelnię, boczkiem i serem

Ilość porcji: 4 OS
Czas przygotowania: 90 minut

Przygotowanie:

Zagnieć elastyczne ciasto z podanych składników.

Przykryj ściereczką i zostaw do wyrośnięcia na 50 minut.

Podziel na 8 części i uformuj bułeczki.

Ułóż na papierze do pieczenia i każdą spłaszcz na środku na pomocą szklanki.

Ułóż po 2 łyżki warzyw klasycznych na patelnię HORTEX, po łyżce boczku i posyp serem.

Piecz 25-30 minut w 190oC .

 

Lista zakupów

Składniki:

  • Warzywa na patelnię klasyczne HORTEX – 1 opakowanie
  • 100 g boczku pokrojonego w kostkę
  • 100 g startej mozzarelli
Na ciasto:
  • 350 g mąki pełnoziarnistej
  • 20 g świeżych drożdży
  • 1 jajko
  • 40 ml oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 200 ml ciepłej wody
Inne potrawy
w tej kategorii
Tarta z warzywami
Tarta z warzywami

Sprawdź przepis
Liście cykorii nadziewane kremem z zupy kalafiorowej
Liście cykorii nadziewane kremem z zupy kalafiorowej

Sprawdź przepis