Umytą i osuszoną rybę posól i popieprz. Następnie panieruj w małej ilości mąki i smaż na oliwie z oliwek. Dodaj posiekany czosnek, dymkę i kumin. Całość podsmaż. Dodaj wino, pokrojone: ziemniak i paprykę. Podlej wodą i duś pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Następnie wyjmij rybę i zredukuj sos, ciągle mieszając.
Rozmrożony groszek wrzuć na rozgrzaną oliwę i smaż ok. 3 minut. Dodaj rukolę i podlej winem. Całość duś do miękkości groszku, przypraw wszystko solą i pieprzem. Rybę podawaj ułożoną na salsie.
Groszek zielony Hortex – 1 opakowanie
200 g filetu z łososia
100 g mąki pszennej
60 ml białego wina
1 czerwona papryka
1 ziemniak
1 dymka
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
½ łyżeczki kuminu
rukola
natka pietruszki
sól, pieprz