Lista zakupów:

Jajka
Mleko

Dynia kostka Hortex – 1 opakowanie

2 puszki słodzonego mleka skondensowanego

250 ml mleka

3 jajka

5 łyżek cukru trzcinowego

1/2 łyżeczki mielonego kardamonu

4
Deser
25 minut
W roli
głównej:
DYNIA KOSTKA

Przepis:

Zwykłe mleko zagotuj z kardamonem i odstaw do wystygnięcia. Kostki dyni rozmroź i zmiksuj z chłodnym mlekiem, mlekiem skondensowanym i jajkami. Następnie gotową masę rozlej do naczynek do zapiekania i wstaw do dużej blachy wypełnionej do połowy wodą (wierzch zakryj papierem do pieczenia lub folią aluminiową). Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C  ok. 1 godziny.

Na koniec ostudź i włóż do lodówki na 2-3 godziny.

W międzyczasie cukier rozpuść na patelni tak, żeby zrobił się karmel. Gotowy flan polej przygotowanym karmelem.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Egzotyczna dynia

Egzotyczna dynia

Inne dania z tej kategorii

Magia zieleni
Magia zieleni
Zobacz wszystkie