Eskalopki pod pierzynką

4 OS
Danie główne
30 minut

Mięso pokrój w plastry, lekko rozbij i przypraw solą i pieprzem. Oprósz mąką i smaż na maśle po 2-3 min z każdej strony. Usmażone kotleciki wyłóż na ciepły półmisek i przykryj pokrywką.

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojony czosnek, a po minucie pokrojonego w ósemki pomidora. Duś razem do uzyskania gęstego sosu.

Następnie na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami. Ciepły sos wylej na półmisek, przyłóż kotlecikami i przykryj pierzynką z warzyw. Gotowe danie udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Lista zakupów

Warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami Hortex – 1 opakowanie
300 g cielęciny
1 pomidor
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
1 łyżka mąki pszennej
2 łyżki masła
sól, pieprz
natka pietruszki

Inne potrawy
w tej kategorii
Grillowana jagnięcina z sosem tzatziki i smażonymi pomidorami
Grillowana jagnięcina z sosem tzatziki i smażonymi pomidorami

Sprawdź przepis
Tom yum z kurczakiem i makaronem ryżowym
Tom yum z kurczakiem i makaronem ryżowym

Sprawdź przepis