Fajitas z kurczakiem

4 OS
Danie główne
35 minut

Mięso pokrój w paseczki, posyp ziołami z saszetki, polej oliwą i sokiem z limonki, zostaw na pół godziny. Cebulkę, czosnek oraz papryczkę drobno posiekaj i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj mięso oraz warzywa i całość duś, aż będzie miękkie, przyprawiając solą i pieprzem.

Podawaj na ciepłej tortilli. Udekoruj ją na koniec startym, żółtym serem i łyżką kwaśnej śmietany. Posyp świeżymi ziołami.

Lista zakupów

Warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami Hortex – 1 opakowanie
1 podwójna pierś z kurczaka
4 tortille
garść żółtego sera
1 cebula
1 limonka
mała papryczka chili
1 ząbek czosnku
1 łyżka śmietany
3 łyżki oliwy
natka pietruszki lub kolendra
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Sernik  z warzywami
Sernik z warzywami

Sprawdź przepis
Fasolka zapiekana z bekonem i pieczonymi ziemniakami
Fasolka zapiekana z bekonem i pieczonymi ziemniakami

Sprawdź przepis