Fasolka po bretońsku w pomidorach

4 OS
Danie główne
30 minut

W garnku o grubym dnie lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek i smaż do ich zrumienienia.

Następnie dodaj posiekaną cebulę i czosnek, ziele angielskie, liść laurowy oraz zupę fasolową.

Chwilę smaż, cały czas mieszając. Dodaj bulion i gotuj ok. 10 minut bez przykrycia.

Wrzuć pomidory, dodaj koncentrat, cukier, przyprawę z saszetki, dopraw solą i pieprzem. Całość duś jeszcze 10-15 minut. Na koniec dodaj majeranek. Podawaj ją ze świeżym pieczywem.

Lista zakupów

Zupa fasolowa Hortex – 1 opakowanie
400 g pomidorów krojonych, z puszki
500 ml bulionu
150 g kiełbasy myśliwskiej
200 g boczku wędzonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
2 listki laurowe
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka cukru
1 łyżka majeranku
3 ziarenka ziela angielskiego
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Fasolka po myśliwsku
Fasolka po myśliwsku

Sprawdź przepis
Warzywa z woka po tajsku
Warzywa z woka po tajsku

Sprawdź przepis