Lista zakupów:

Cebula
Czosnek
Sól i pieprz

Zupa fasolowa Hortex – 1 opakowanie

400 g pomidorów krojonych, z puszki

500 ml bulionu

150 g kiełbasy myśliwskiej

200 g boczku wędzonego

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 łyżki oleju

2 listki laurowe

1 łyżka koncentratu pomidorowego

1 łyżeczka cukru

1 łyżka majeranku

3 ziarenka ziela angielskiego

sól, pieprz

4
Danie główne
30 minut
W roli
głównej:
ZUPA FASOLOWA

Przepis:

W garnku o grubym dnie lub na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek i smaż do ich zrumienienia. Następnie dodaj posiekaną cebulę i czosnek, ziele angielskie, liść laurowy oraz zupę fasolową. Chwilę smaż, cały czas mieszając. Dodaj bulion i gotuj ok. 10 minut bez przykrycia.  Wrzuć pomidory, dodaj koncentrat, cukier, dopraw solą i pieprzem. Całość duś jeszcze 10-15 minut. Na koniec dodaj majeranek. Fasolkę po bretońsku w pomidorach podawaj ze świeżym pieczywem.

Po obiedzie zaplanuj deser

Sprawdź

Dobierz napój do obiadu

Sprawdź

Inne dania z tym produktem

Zupa fasolowa

Zupa fasolowa