Fasolka szparagowa zapiekana w boczku

Ilość porcji: 2 OS
Czas przygotowania: 30 minut

Przygotowanie:

Fasolkę gotuj około 10 minut.

Odcedź.

Bierz po kilka strąków fasolki i zawijaj na środku w plaster boczku.

Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piecz 20 minut w 180 ℃.

Posyp świeżo startym parmezanem przed podaniem.

 

Lista zakupów

Składniki: 

  • Fasolka szparagowa żółta HORTEX – 1 opakowanie
  • 8 plastrów boczku
  • 50 g parmezanu
Inne potrawy
w tej kategorii
Zielone lekkie curry z fasolką, kalafiorem i kurczakiem oraz ryżem basmati
Zielone lekkie curry z fasolką, kalafiorem i kurczakiem oraz ryżem basmati

Sprawdź przepis
Camembert na ciepło z malinami w miodzie
Camembert na ciepło z malinami w miodzie

Sprawdź przepis