Fasolka w pomidorach na ostro

4 OS
Sałatka
20 minut

Fasolkę ugotuj do miękkości. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę. Po 3 minutach dodaj pomidory, przyprawy i cukier. Duś 10 minut, często mieszając. Dodaj fasolkę i wymieszaj.
Podawaj od razu z chrupiącą bagietką.

Lista zakupów

Fasolka szparagowa żółta Hortex – 1 opakowanie
1 cebula
3 pomidory bez skórki
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki cukru
oliwa z oliwek
ostra papryka w płatkach
1 bagietka
sól, pieprz

Inne potrawy
w tej kategorii
Zielone lekkie curry z fasolką, kalafiorem i kurczakiem oraz ryżem basmati
Zielone lekkie curry z fasolką, kalafiorem i kurczakiem oraz ryżem basmati

Sprawdź przepis
Dyniowe placuszki z ricottą i cynamonem
Dyniowe placuszki z ricottą i cynamonem

Sprawdź przepis