Fasolka z karmelizowaną cebulką i migdałami

Ilość porcji: 2 OS
Czas przygotowania: 20 minut

Przygotowanie:

Fasolkę gotuj około 10 minut. Powinna być al dente.

Odcedź.

Na patelni rozpuść masło, dodaj olej i pokrojoną w piórka cebulę i delikatnie ją posól.

Podsmaż do zarumienienia.

Następnie dodaj miód, posiekaną drobno papryczkę chili i dopraw delikatnie świeżo zmielonym pieprzem.

Karmelizuj około 10 minut na najmniejszej mocy palnika cały czas mieszając.

Fasolkę podawaj z karmelizowaną cebulką posypaną uprażonymi płatkami migdałów.

Lista zakupów

Składniki:

  • Fasolka szparagowa zielona HORTEX – 1 opakowanie
  • 80 g migdałów w płatkach
  • 3 czerwone cebule
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 świeża papryczka chili
  • 1 łyżka miodu
  • Sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową
Steki z karkówki z serem camembert i fasolką szparagową

Sprawdź przepis
Crostini z mascarpone i szpinakiem
Crostini z mascarpone i szpinakiem

Sprawdź przepis