Filety przypraw solą i pieprzem. Nożem ponacinaj kieszonki w filetach. Groszek ugotuj, aż będzie miękki. Następnie lekko go rozgnieć, przypraw solą, pieprzem i posiekanymi listkami mięty.
Tak przygotowany farsz przełóż do kieszonek. Zepnij wykałaczkami i usmaż z każdej strony na złoty kolor. Następnie piecz w nagrzanym do temperatury 160ºC piekarniku mniej więcej przez 15 minut.
W tym czasie na maśle podsmaż marchewki. Gdy będą w połowie miękkie, dodaj cukier i jeszcze chwilkę smaż, aż pokryją się cienką warstwą karmelu. Marchewki ułóż na talerzu, a filety z piersi kurczaka pokrój pod kątem i połóż na nich. Podawaj z rukolą.
Marchewka mini Hortex – 1 opakowanie
Groszek zielony Hortex – 100 g
2 filety z kurczaka
10 listków mięty
4 łyżki cukru trzcinowego
3-5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki masła
rukola
sól, pieprz