Fish pie

Ilość porcji: 6 OS
Danie główne
Czas przygotowania: 95 minut

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej masło, wrzucić pokrojony seler, szalotkę i duś kilka minut, dodaj marchewkę z groszkiem oraz śmietanę.
  2. Duś wszystko, aż warzywa lekko zmiękną, dodaj pokrojonego w dużą kostkę łososia, dopraw solą, pieprzem, pokrojoną miętą i szczyptą gałki muszkatołowej i przełóż do żaroodpornego naczynia.
  3. Naczynie zakryj płatem ciasta francuskiego, posmaruj na wierzchu żółtkiem i piecz ok 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.

Lista zakupów


Składniki:
  • Marchewka z groszkiem Hortex – 1 opakowanie
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 300 g fileta z łososia
  • 200 g śmietany kremówki
  • 40 g masła
  • 2 szalotki
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka mięty
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz
Inne potrawy
w tej kategorii
Tost z marchewką z groszkiem i serem
Tost z marchewką z groszkiem i serem

Sprawdź przepis
Śledzik na zupie ogórkowej
Śledzik na zupie ogórkowej

Sprawdź przepis