Na maśle podsmaż cebulę, po chwili dodaj warzywa i przyprawy z saszetki. Po około 10 minutach dodaj brandy, jak odparuje dodaj pomidory krojone, liść laurowy, ziele angielskie, chili oraz bulion i duś kolejne 10 minut. Owoce morza wyczyść a rybę pokrój na mniejsze kawałki. Do gotującego wywaru dodaj kolejno kawałki ryb i owoce morza. Po kilku minutach zdejmij z ognia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z bagietką i kawałkami pokrojonej cytryny.
Warzywa na patelnię francuskie Hortex – 1 opakowanie
300 g filetów z ryb morskich
200 g owoców morza (krewetki, mule, kalmary)
200 g pomidorów krojonych
600 ml bulionu warzywnego
1 cebula
50 g masła
2 łyżki brandy
2 ziela angielskie
Liść laurowy
1/2 łyżeczki chili
sól i pieprz