Ikona facebookIkona linkedinIkona instagramIkona youtube

Francuska zupa rybna

Średnie
Dania główne

Składniki

  • Warzywa na patelnię francuskie Hortex 1 opakowanie
  • Fillety z ryb morskich 300 g
  • Owoce morza (krewetki, mule, kalmary) 200 g
  • Pomidory krojone 200 g
  • Bulion warzywny 600 ml
  • Cebula 1
  • Masło 50 g
  • Brandy 2 łyżki
  • Ziele angielskie 2 ziela
  • Liść laurowy 1 liść
  • Chili 1/2 łyżeczki
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na maśle podsmaż cebulę, po chwili dodaj warzywa i przyprawy z saszetki.

Krok 2

Po około 10 minutach dodaj brandy, jak odparuje dodaj pomidory krojone, liść laurowy, ziele angielskie, chili oraz bulion i duś kolejne 10 minut.

Krok 3

Owoce morza wyczyść a rybę pokrój na mniejsze kawałki. Do gotującego wywaru dodaj kolejno kawałki ryb i owoce morza.

Krok 4

Po kilku minutach zdejmij z ognia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z bagietką i kawałkami pokrojonej cytryny.

Powiązane przepisy

Spróbuj również