Francuskie ciasteczka ze śliwkami

20 OS
Deser
30 minut

Śliwki lekko rozmroź. Obtocz w orzechach, migdałach i wiórkach kokosowych wymieszanych z bułką tartą.

Ciasto pokrój na kwadraty 4×4 cm, ułóż po 2-3 połówki śliwek i zawiń w koperty.

Piecz na złoty kolor, w piekarniku nagrzanym do temperatury 190-200˚C przez 15-20 minut.

Posyp cukrem pudrem.

Lista zakupów

Śliwki bez pestek Hortex – 1 opakowanie 
ciasto francuskie świeże lub mrożone
1 łyżka bułki tartej
po 1 łyżce drobno posiekanych orzechów, migdałów, wiórków kokosowych
cukier puder do posypania

Inne potrawy
w tej kategorii
Roszponka z pikantną ricottą i śliwkami z pieca
Roszponka z pikantną ricottą i śliwkami z pieca

Sprawdź przepis
Buraczane brownie
Buraczane brownie

Sprawdź przepis